Bestrijdingsmethoden


Faunacontrol beschikt over alle mogelijke bestrijdingsmethoden om mollen te bestrijden zo kunnen wij gebruik maken van:

- Mollenklemmen

- Fosforwaterstofgas

- Vergassen

- Rodenator
Met mollenklemmen

Het werken met klemmen wordt in 90% van de situaties toegepast. Eerst wordt het terrein geÔnventariseerd om te bepalen waar de meest gebruikte mollenritten (mollengangen) zich bevinden. In deze hoofdritten worden mollenklemmen geplaatst waarna de rit weer zorgvuldig wordt afgedekt. Normaal zullen actieve mollen binnen 24 uur in de geplaatste klem(men) lopen. Op afspraak komen wij de klemmen legen en opnieuw stellen. Mollenbestrijding met klemmen is zeer effectief maar voor een goed resultaat is wel veel ervaring nodig. Bij een goed geplaatste klem worden de mollen opslag gedood.

Wij werken met zeer veel verschillende soorten klemmen. Het type klem wat we gebruiken is afhankelijk van de omstandigheden en de wensen van de klant. Zo werken wij ook veel met klemmen die volledig onder de grond verdwijnen waardoor er geen gevaren zijn voor kinderen en huisdieren.


Fosforwaterstof

Met een speciaal doseerapparaat worden tabletten aluminiumfosfide in de diepere mollengangen gelegd. Deze tabletten reageren met vocht (uit de lucht of bodem) waardoor een uiterst giftig gas, fosforwaterstof, ontstaat dat door de gangen drijft. Om deze mollenpillen te mogen gebruiken moet je in bezit zijn van een speciaal diploma. Wij hebben dat diploma, en kunnen deze methode bij u toepassen.


Vergassen

De Mauki mollenbestrijder is een professionele machine, die de mollen, maar ook de woelratten en veldmuizen efficiŽnt  doodt.

Een mengsel van benzine en diesel  wordt tot verdamping gebracht. Deze rook, met hoog CO-gehalte, wordt via een flexibele metaalslang in het gangenstelsel van de mollen/woelratten geblazen en verlamt in enkele seconden de ademwegen met een pijnloze dood tot gevolg.

Deze methode is zeer efficiŽnt en heeft een groot bereik. Daarnaast is deze veilig en makkelijk te bedienen. De dampen zijn ongevaarlijk voor gevogelte - katten en honden.

Rodenator

Dit apparaat heet Rodenator. De methode die schuil gaat achter dit apparaat is even eenvoudig als doeltreffend. Een mengsel van 97% zuurstof en 3% propaan wordt met elkaar vermengd in het apparaat. Het apparaat spuit het mengsel in de mollengang. Dit mengsel is zwaarder dan lucht, waardoor het gangenstelsel egaal vol loopt. Via een ontsteking aan het einde van de lans van de rodenator wordt het mengsel na ongeveer 40 seconden ingepompt te hebben tot ontploffing gebracht.

Er ontstaat een grote knal en een drukgolf van ongeveer 80 bar. De longen van een mol kunnen slechts 5 bar verdragen. De dieren sterven onmiddellijk. De methode is ook milieuvriendelijk omdat er geen reststoffen achterblijven.

Door de drukgolf wordt het gangenstelsel vernield en kan geen andere mol in dit territorium komen anders dan door zelf nieuwe gangen te graven.

Beperking

Door de explosie die de rodenator veroorzaakt moet er altijd gekeken worden naar de toepasbaarheid van deze methode. In verband met de drukgolf is het gebruik binnen de bebouwde kom vaak uitgesloten.Door het ministerie erkend mollen- en woelrattenbestrijder

Copyright © Faunacontrol